Gezondsheidsklachten van de kinderen, hoe werkt het contact tussen arts en gescheiden ouders?

Welke medische gegevens mag een arts van gescheiden ouders delen?

Ouders van minderjarige kinderen hebben recht op informatie over de gezondheidstoestand en medische behandeling van hun kind. Ook als ze gescheiden zijn. Welke medische informatie moeten of mogen artsen met gescheiden ouders delen?

"Wat is nu weer een Be√ędigd Mediator?!"

Moet je nu een  Register Mediator, Gecertificeerd Mediator of Beëdigd Mediator inschakelen als je een conflict of relatie wilt beëindigen? Het is vaak in tijd en geld veel voordeliger om een mediator in te schakelen in plaats van een jurist of advocaat, maar wat is nu een goede mediator? 

Social media als bewijs

Nieuwe trend…Social media dé moderne privé detective ter bewijsvoering in de Rechtbank, dat partneralimentatie gestopt zou mogen worden….

Geen transitievergoeding meer voor langdurige arbeidsongeschikte medewerkers?

De door de kantonrechters in twee uitspraken uitgezette lijn, waarbij transitievergoedingen voor landurige arbeidsongeschikte werknemers werden afgewezen, is in een uitspraak van 3 februari 2016 doorgetrokken. De kantonrechter wees een door de werkneemster ingediend verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst toe, maar de daarnaast verzochte transitievergoeding en billijke vergoeding af.

Ouders die een scheiding overwegen....

Ieder kind verwerkt een scheiding op eigen wijze. In 2012 publiceerde "Villa Pinedo" een brief die werd opgesteld met kinderen van gescheiden ouders. Het was een wake-up call namens alle 70.000 kindjes die jaarlijks te maken krijgen met een scheiding. De brief spreekt voor zich. Het mag duidelijk zijn dat goede begeleiding van ouders en kinderen bij scheiding noodzakelijk is...

Arbeidmediation voor werknemers

Komt dit je bekend voor? Je was altijd zeer betrokken en deed altijd meer dan gevraagd op je werk, maar de laatste tijd denk je steeds vaker aan solliciteren. Het lijkt wel of alles anders wordt, je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk,  irritaties lijke zo op te lopen dat verbetering geen optie meer lijkt.Arbeidsmediation arbeidsmediator amersfoort

Wil jij of je partner over gaan tot een echtscheiding en woon je in Amerfoort?

Voor een scheiding kies je niet zomaar. Het is een ingrijpend en traumatisch proces en nog moeilijker wanneer jullie kinderen hebben. Woon je straks nog in Amersfoort, het huis verkopen, wie neemt wat mee ... hoe zorgen jullie dat de kinderen zo mijn mogelijk hinder ondervinden van de echtscheiding... Onze echtscheidingsmediators begeleiden jullie bij alle zaken die aan de orde komen bij een scheiding. 


Arbeidsconflict, ziek? Bel de arbeidsmediators van A-Mediate in Amersfoort!

Arbeidsconflict? Heeft de bedrijfsarts mediation geadviseerd? De arbeidsmediators van A-Mediate Amersfoort zijn als geen ander thuis in deze vaak stressvolle en gespannen situaties. 

Bedrijfsarts hanteert STECR bij Arbeidsconflict

Werkgevers en werknemers kunnen met de STECR Werkwijzer Arbeidsconflict (SWA) te maken krijgen wanneer de bedrijfsarts deze toepast. De SWA is bedoeld als ondersteuning voor de bedrijfsarts ‘hoe te handelen in het geval zich een arbeidsconflict aandient’. Maar hoe fijn is het als je als werknemer en werkgever ook weet wat er nu verwacht wordt, een conflict is immers als ingewikkeld genoeg

14 februari is het valentijnsdag, win een mini honeymoon...

Dit jaar ben jij degene die je geliefde meer dan verrast!