Wil jij of je partner over gaan tot een echtscheiding en woon je in Amerfoort?

Echtscheiding? 

De scheidingsmediators van A-Mediate Mediator Services in Amersfoort zijn gespecialiseerd in het familierecht. Wel zo plezierig want bij een Echtscheiding komt veel kijken.

Voor een scheiding kies je niet zomaar. Het is een ingrijpend en traumatisch proces en nog moeilijker wanneer jullie kinderen hebben. Woon je straks nog in Amersfoort, het huis verkopen, wie neemt wat mee ... hoe zorgen jullie dat de kinderen zo mijn mogelijk hinder ondervinden van de echtscheiding... Onze echtscheidingsmediators begeleiden jullie bij alle zaken die aan de orde komen bij een scheiding. 

Zodra er een besluit tot scheiding is genomen, veranderen jullie persoonlijke verhoudingen en zijn de ingeslopen "rolverdelingen" vaak niet meer passend. Onze scheidingmediators zijn gefocust op het creëren van nieuwe gezonde uitgangspunten. Op een neutrale lokatie in Amersfoort gaat de scheidiingsmediator met jullie in gesprek over de wijze waarop jullie kunnen transformeren van partners naar ex-partners en/of ouders. 

Bij het maken van de juiste  keuzes is het essentieel dat jullie beiden goed op de hoogte zijn van de (on)mogeiljkheden van de gewenste situatie. De scheidingsmediator zal daarbij bewaken, dat jullie beiden goed geïnformeerd zijn. Ongelijkwaardige gesprekspartners zijn geneigd om uit onmacht of angst te reageren, het realiteitsperspectief raakt dan ondergeschikt, wat niet bevordelijk is voor de oplossingsrichtingen. 

Ons uitgebreide netwerk van deskundigen in en rond Amersfoort, zal jullie waar gewenst bijstaan met advies. 

Hoe werken onze scheidingsmediators?

Direct na de aanmelding neemt onze scheidingssmediator contact met je op voor een  telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gsprek stemt de mediator af op welke wijze hij/zij de echtscheiding het meest efficient voor jullie kan begeleiden. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een eerste individuele of gezamenlijke afspraak. Separate gesprekken kunnen plaatsvinden op een door de betreffende partij aan tegeven lokatie in of de nabijheid van Amersfoort. Gezamenlijke bijeenkomsten vinden altijd plaats op een door de scheidingsmediator te arrangeren neutrale gesprekslokatie. Twijfel, angstig, onzeker...? Niet nodig, vul ons contactactformulier in en de rest regelen wij!

Waarom een scheidingsmediator van A-Mediate?

A-Mediate mediator services heeft haar naam ontleend aan  de wijze waarop wij "onmiddelijk of wel immediately" aan het werk voor je gaan.  Wij begeleiden cliënten met een hoog "service" level. Vanuit het centrale Amersfoort beschikken wij over een landelijk aanbod van gespecialiseerd MFN Register Mediators en aanverwante deskundigen. Wij weten als geen ander dat een echtscheiding pijnlijk is, veel tijd en energie kost en je enorm veel aan je hoofd hebt naast de emoties die je bezig houden. Daarom richten wij ons op een zo efficient mogelijke oplossing, waarbij het proces zich richt op volledige ontzorging, welkom bij A-Mediate! 

Een echtscheidingstraject vormgeven is indien je weinig inkomen geniet ook mogelijk. Je komt dan mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Voor mediation betaal je dan een maximale eigen bijdrage van € 53,- en is sommige gevallen is het traject zelfs volledig kosteloos!