OUDERS DIE GAAN SCHEIDEN

Ondersteun de kinderen bij hun verwerking...

Online ondersteuning

Via diverse websites kunnen kinderen leren van ervaringen van anderen en elkaar steunen. Wij bieden een overzicht. Er zijn sites die informatief en/of ondersteunend zijn, maar ook site zoals Villa Pinedo die zeer interactief zijn en kinderen/jongeren de regie voeren...

Zandkastelenprogramma

Het Zandkastelenprogramma® is ontwikkeld voor kinderen met gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden. Het is een programma van één dagdeel, waarbij de kinderen met andere leeftijdsgenootjes werken aan de verwerking van de echtscheiding.

Kinder Coach

Een kindercoach begeleidt ouders en kinderen op individuele basis. En kan heel mooie aanvullend werken op voornoemde ondersteuning. Een goede kindercoach werkt altijd samen met de ouders wanneer een kind wordt begeleid. 

Echtscheiding, zorg voor de kinderen...

Hoe jullie kinderen het beste ondersteunt kunnen worden tijdens (en na) de scheiding en waar je op moet letten is afhankelijk van de leeftijdsfase van uw kinderen, het karakter en natuurlijk de wijze waarop de scheiding plaatsvindt. 

Onderstaande wensen zijn beschreven in een brief, die is samengesteld met input van kinderen van verschillende leeftijden met gescheiden ouders en geeft een beeld hoe kinderen een echtscheiding kunnen ervaren.

  • Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen

  • Maak geen ruzie waar wij bij zijn

  • Zeg geen slechte dingen over elkaar tegen ons

  • Geef ons de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie

  • Luister écht naar wat we te zeggen hebben

  • Geef ons de ruimte om van jullie allebei te houden

  • Vergeet niet dat jullie samen voor ons hebben gekozen

Als ouder wil je uiteraard het beste voor je kind en het zo goed mogelijk willen ondersteunen. Naast rekening te houden met bovenstaande wensen kan je ze ondersteunen door bijvoorbeeld met ze over scheiden te lezen (de kleinsten) of ze zelf te laten lezen. Ze zelf te laten ontdekken met behulp van speciaal ingericht websites, het laten deelnemen aan workshops of ze individueel te ondersteunen met behulpt van een Kinder Coach. 

Tijdens de mediation zullen wij aandacht besteden aan de wijze waarop jullie de kind(eren) betrekken of juist ontlasten bij de vraagstukken rondom jullie echtscheiding. 

Laat ons kind zijn...

Contact